Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet

Slå på/av ditt kort för internetköp

För att kunna använda ditt kort vid köp på internet behöver du slå på det för internetköp i appen eller internetbanken. För din säkerhet bör du endast slå på funktionen när du ska göra ett kortköp på internet och sedan slå av kortet när du är klar.

Har du fått ett helt nytt bankkort behöver du först aktivera kortet innan du kan slå på det för internetköp. Så här aktiverar du ditt nya bankkort.

Ditt bankkort kan stängas av automatiskt för internetköp

För din säkerhet kan internetköp stängas av automatiskt om du inte handlat med kortet på internet på en längre tid. Du kan enkelt slå på funktionen igen i internetbanken eller appen när du ska handla på internet nästa gång.

Steg-för-steg-guide – så gör du

Att tänka på

Lagrat kortnummer

När du handlar på nätet, tänk på att om ditt kortnummer lagras för framtida köp hos en e-handlare så kan korttransaktioner ske vid senare tillfällen trots att du inte har slagit på ditt kort för internetköp vid det tillfället (till exempel vid prenumerations- eller abonnemangstransaktioner).

Prenumerationstjänster

Ditt kort behöver endast vara påslaget för internetköp vid den första betalningen när prenumerationen inleds.

Därefter kan du ha ditt kort avslaget för internetköp. De återkommande betalningarna kommer fortsätta att dras ifrån ditt konto om butiken skickar betalningarna som en prenumerationsbetalning.

För din säkerhet, slå endast på internetköp när du behöver göra ett kortköp på nätet.

Mastercard Identity Check

I butiker anslutna till säkerhetstjänsten Mastercard Identity Check behöver du använda Mobilt BankID eller lösenord och SMS för att bekräfta köpet. Läs mer på sidan om Mastercard Identity Check.

Mobilt BankID

Med Mobilt BankID kan du snabbt och säkert legitimera dig digitalt, exempelvis när du ska swisha, deklarera och logga in i vår app.