Hoppa till textinnehållet

Hej, vi hjälper dig gärna!

Välkommen att skriva din fråga nedan för att snabbt få svar på vanliga frågor. 

Ställ din fråga här

Välj en hemförsäkring som passar dig

Hemförsäkring

Med en bra hemförsäkring kan du och din familj känna sig trygg. Hemförsäkringen skyddar ert hem och era saker vid till exempel brand eller inbrott. Vilken försäkring du ska teckna beror framför allt på din bostadsform. Vi har olika hemförsäkringar till olika pris för hyresrätt, bostadsrätt, villa och fritidshus.

Anmäl skada

Kontakta Tre Kronor om du drabbas av skada.
Tel 0771-23 33 33, öppet vardagar kl 08 - 17.
Vid akuta skador i Sverige vid övriga tider, ring Tre Kronor jour dygnet runt, tel 020-57 16 00.

Skadenamälan flärp

Mer om hemförsäkringar

 • För dig som bor i lägenhet - hyreslägenhet eller bostadsrätt - har vi hemförsäkringar med ett omfattande skydd och en enkel och smidig skadehantering. Du kan välja mellan HemBAS och HemPLUS. Med hemförsäkringarna skyddar du såväl ditt boende som dina ägodelar och kan även få ersättning för skada vid överfall.

  Hemförsäkring hyresrätt och bostadsrätt

 • För dig som bor i eget hus, oavsett om det är villa eller radhus, så har vi en villahemförsäkring som passar dig. Du kan välja mellan VillahemBAS och VillahemPLUS. Med dessa får du ersättning även vid stöld utanför hemmet. VillahemPLUS innehåller även en omfattande reseförsäkring.

  Hemförsäkring villa

 • Vår fritidshusförsäkring innebär en trygghet för dig som har fritidshus. Du kan välja mellan FritidshusBAS och FritidshusPLUS. Med dessa hemförsäkringar får du bland annat ersättning om du skulle drabbas av skadedjur eller hussvamp i bostaden. I FritidshusPLUS ingår även ett unikt allriskskydd.

  Hemförsäkring fritidshus

 • Genom våra hemförsäkringar får du ett utökat reseskydd vilket gör att du kan känna dig säker även på resan. Om olyckan skulle vara framme så gäller reseskyddet för såväl vård av sjukdom och olycksfall som inträffar under resan. Kontakta alltid vår larmcentral innan vård så att vi kan hjälpa dig till rätt vårdställe.

  Reseförsäkring

Visa färre

Försäkringsgivare och försäkringsdistribution

Swedbank och sparbankerna förmedlar pensions- och försäkringslösningar från Swedbank Försäkring AB, Folksam ömsesidig sakförsäkring och Tre Kronor Försäkring AB.